Monday, June 13, 2011

crepe with chicken...

jangan tak percaya...
aku adalah stok rajin nak mamps sejak dua menjak kebelakangan ini.. phhffttt >__<
tak pecaya lagi?? meh tengok apa makcik sekor ni kerjakan di pepetang sabtu....

mana tak terkejut kan tetiba ada sesi meminum petang.. kalau tak, jangan harap... mkn tgh hari pon belom tentu... huahuahuahhua T__T

hari jumaat tu ada belek2 blog masak memasak, nampak dia buat lebih kurang cenggini.. mcm sedap, meh aku cuba pulak... tp rupa paras dia dah tentu2 lain.. huahuahua jangan tanya kenapa! lepas tu orang tu kata masak cenggini inti dia, aku ikut bedal tekak selera aku je lah! janji benda tu masak tak sakit perut kira dah okey sangat dah.. >__<

kulit luar dia tu mmg aku penah buat sebelum ni, mkn ngn eskrem ngn pisang.. ewahhh.. aku mmg setat suka mkn crepe ni masa kat phuket dulu.. selera sungguh kalo nmpak ada org jual crepe ngn pisang! pasti nk beli..  so sekarang, aku dah boleh buat sendiri! jangan jeles! tak payah sesebok nk g phuket lagi.. boleh jimat!

tp untuk menu kali ni, payah lah nk ckp sebab aku main hentam saje... keh keh keh.. dah rupa kuih gulung dlm isi ayam pon ado... ehh tp sedap tau! serius!! ehh perasan tak, tiap kali aku tayang menu aku masak, mesti aku sendiri kata sedap.. huahuahuha.. lantak aahh kan.. memang sedap pon!

resepi crepe meh sini tepek sini sikit.. esok2 boleh buat lagi.. senang nak mapus, sedap oowwhh kalo letak pisang ngn sos cekelat! ehh ehh mkn ngan buah stoberi serta whipping cream dan eskrem pon sedap... tapi kalo demok, aku x salah!

tepung gandum secawan
telo sebutir
esen vanila setitis
susu segar secawan

inti?? pepandailah masak cane korang suka.. aku tumis bawang, cili, rempah kari daging, ayam cincang, gaul ngn tomato dadu serta bawang holand dadu.. dah kira sedap sgt dah tu... huahauahuahua T__T

dah selamat mencuba! sekian jenjalan didapur sendiri! ewaaahhhhh

4 comments:

  1. yang ni boleh ah masuk kat menu hi-tea session tu kan?:p

    ReplyDelete
  2. nampak sedap..leh cuba ni..

    ReplyDelete
  3. bunga : ahaaaa.. boleh lah cuba! sedap tau! ewaahhh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...