Thursday, March 14, 2013

Hong Kong part 3 - (Disneyland)

meh meh aku nak smbung lagi cerita HK ni.. arini kiter gi Disneyland yer adik2.. ehhh bukan adik2 je eksited  bila sebut Disneyland.. org dewasa pon dah eksited dah.. ke korg x eksited dgn Disneyland? aku je hover??

actually mmg aku lah yg teringin nk masuk Disneyland ni.. huahuhauhauahuahuaaa dulu kan laki aku penah janji tau.. nnt bila kita ada anak, n budak tu dah berumur 5 taun baru kita bawak dia pegi Disneyland... tp x sempat nk beranak pon lagi.. mengandung pon x sempat lagi.. kitorg dah pegi dulu.. muahahahahhaha so nnt dah ada anak umur 5 taun pepandai lah plan tempat lain.. ntah2 time tu anak aku pon x tau dah katun mickey mouse, cinderella bagai.. so buat apa pegi disneyland kan? nnt mintak laa apak ko pegi paris ke.. baru gempak!



memula plan geng2 5 sekawan ni xmo masuk Disneyland.. katanya pegi kat luar je.. kat pintu gerbang tu snap2 picture dah laa balik.. ada ke patut.. aku pon buat laa muka redho.. tp dlm itinerary aku ttp tulis schedule pegi disneyland. HAHAHAHA dorg plan nk pegi Macau je trus lps begambar kat LUAR disneyland.. jimat sikit kononnya.. kejam kan dorg.. aku puas bedoa agar dorg terbukak pintu hati nak masuk.. hahahahhaha

so kul 9 pg dr hotel kitorg terus gerak naik MTR smpai station Sunny Bay, lepas Sunny Bay, tukar MTR pergi Disneyland Resort.. woahooooooo time ni.. haa haaaa jeng jeng jeng... yg smpai adalah tren mickey mouse.. gila ko eksited beb! aku rasa mcm nk melompat tgk tren tu... hellowwww baru tren yg dtg nk bawak ko pegi disneyland, dah super excited! mmg mcm org jakun... tingkap dia semua bentuk mickey mouse, then hand rail pon bentuk mickey mouse.. mau nye x gembira??? lpstu plak aku tgk yg eksited snap pic dlm tren tu org dewasa je.. budak2 rilexxxxxx je.. kah kah kah.. mmg laa dorg x eksited.. ce korg pikir balik, nowadays bebudak mana tgk mickey mouse.. dorg tgk chuginton, barney, ben10.. hellowww ntah dorg kenal ke x mickey mouse tu.. tu katun zaman 80an-90an laa beb! wakakakakakakakakka



sape nk tempah miki mouse ni utk besday party anak, boleh contact aku hahahha

 korang tak teruja ke kalo naik tren mcm ni?? aku teruja!!! hahahaaaa

after turun je MTR betambah eksited aku ni... tu tak masuk lagi.. jumpa pintu gerbang Hong Kong Disneyland pon dah cukup buat aku berbunga2 rasa nak menitik air mata.. hover tau!.. tp apa ada hal.. disneyland ni mmg salah 1 impian aku nk jejak dr kecik.. harussslaaa gembira.. dulu kecik2 aku x de peluang.. bukan budak mcm sekarang senang je mak apak hangkut.. dulu masa kecik2 kalo aku dpt pegi PD pon aku dah gembira sgt.. mcm pegi obersea.. eh tak yah kata PD.. dulu kalo dpt keluar town KL pon gembira kemain lagi.. mak ayah aku bukan org senang..  ehhh?? emo pulak.. cehhhhh

 so, benda pertama aku nk buat, ambik gambar byk2 kat pintu gerbang, masuk FB ngn IG! gila saiko hahahaha impian kedua aku nk ambik gmbar ngn miki mouse! kikikikikikiki


sepatutnya kalo ikut plan asal geng 5 sekawan ni nk ambik gambar kat sini je kan?? tp xpe.. bg chance jln depan sket.....

jln depannnnnn je sikit nampak benda ni....... ni x masuk lg tau.. beli tiket pon belom yerrrrrrr




 semakin eksited.. bkn aku je time ni eksited.. yg si jantan2 tu lg byk snap pic kat sini... poyooooo je semua... sblom ni kaver macho... puiihhhhhh

takpe.. meh kita jln dpn sket.. tgk kat kaunter masuk tu ada apa kan.. ramai tak maknosia... meh

okey okey.. dari kejauhan nmpak mcm ni... ko nmpak bentuk miki mouse dr bunga tu?? castle?? org ramai??

masa ni hati aku bebolak balik(betul ke ayat??) dorg ni nk masuk ke tak.. agaknya laki aku jenis memahami keadaan isteri dia yg eksited, laki aku besuara kt geng2 dia.. "korg cane? nk masuk ke?? aku ada org kirim tshirt disneyland laaa.. kt luar x de souvenir shop disneyland, then kat luar2 market kowloon pn x de jual apa2 sebinier miki mouse.. dah alang2 dtg ni" (okey ayat ni maybe ada perubahan sket.. x de laa aku nk igt sebijik2 tp lebih kuang gini laa bunyik nya) lepas di provoke oleh kaum hawa jugak, dan mereka setuju masuk.. wahahahahahahahahaha time ni ya ampun rasa nk peluk sorg2.. keh keh keh

tp serius beb.. kat luar mmg korg x kn jumpa souvenir Disneyland.. eventho kat luar Disneyland sendiri pon mmg x de.. kalo nk, beli tiket, masuk then baru besepah souvenir.. korg carik lah kat memana kt luar mmg x de sebijik pon.. even miki mouse soft toy pon x de! fridge magnet pon takde! semua kat dalam..

admission pass utk Disneyland adalah HKD399 per person :) kalo x masuk mmg jimat byk.. tp x kan lah tak masuk beb!

tips 3
makanan x boleh bawak yeah.. mcm kitorg x tau.. penuh 1 beg makanan.. yelaa kat dlm ni apa korg nk mkn nnt????? so bajet bawak penuh 1 beg ngn roti sapu tuna.. gila ah kalo nk buang sayang.. sib baik ada locker.. so sewa locker HKD60 

benda 1st korg kena buat, ambik laaa map dlm Disneyland ni.. kawasan dia luas.. x mcm USS mcm cramp kan.. nmpak crowded.. dgn maknosia lgi, dgn games lg, rides lg.. kat sini lapang n tenang je.. x serabut.. x crowded.. so, pepandai laa korg study map tu.. kat mana korg nk pegi, kat mana ada show, follow je lah...
utk disneyland ni aku x leh nk bg byk info sbb aku main redah je.. mana aku rasa ada rides utk org dewasa aku pegi.. kalo x de aku x pegi.. rides pulak x byk utk org dewasa.. roller coster pon x silap aku ada 3 je.. aku naik 3-3 x de laa gerun sgt.. stock jerit manja je..  lps tu aku x spend whole day kt sini.. aku x tunggu pon smpai mlm.. mlm fireworks kul 8 gitu kot.. kalo korg byk masa, korg tggu lah.. org kata cantik.. nnt fireworks bentuk mikimouse!

masa aku pegi sejuk! sib baik aku pakai baju heatech by uniqlo.. hewwwww suam2 lah sket...

ambik map, lpstu tak tau mana aku campak.. hahahha

masuk je aku tgk ramai org beratur.. igt nk naik rides apa laa kan.. buat tak tau lg.. skali aku nmpak mickey mouse ngn minnie.. rupanya beratur tggu turn nk snap pic.. berlari laju aku ngn si aisyah nk beratur.. fedulik hape aku... sib baik x tersungkur!

lama beb beratur ramai gila org.. bebudak laki memula mcm fedup tggu kitorg beratut lama.. kononnya apaaa laa sgt kejar nk ambik pic dgn mickey.. ko tgk nnt...

aku mmg dah niat dah.. "sahaja aku dtg disneyland, semata2 nk ada picture laga2 pipi dgn mickey mouse biar semua org jeles" hahahahhahahah keji sgt nk bg org jeles.. ingat org heran?? so, aku sanggup weh beratur sejam semata2 nk snap pic 10 saat dgn mickey.. WTH!

saat paling keji adalah bila turn aku dgn aisyah dah nk smpai kan... tetiba 3 org jantan ni dtg bediri elokkkkkk sangatttssss depan kitorg! cehhhh.. tadi kaver macho.. apaa sgt ngn mickey mouse! rupanya dorg sbnarnya eksited jugak! choii choiiiii chooooiiiiiiiiiii


 dan hasilnya... group photo! hahaha
 dah selesai misi, baru boleh jalan2 dlm tu dgn tenang.....

 comel sangatttttt niehhhh.... nak mkn pon sayang!
roller coaster ni ada part jln mengundur.. tp xde laa thrill sgt.. budak2 pon lepas ni 
aku suka pic ni! sbb apa? laki aku peluk aku.. so nmpak kesweetan kt situ.. dah tu je :p 

souvenir dlm ni byk choice smpai x tau nk kena beli apa.. tp korg kena jugak beli seketul dua buat kenangan.. harga mahal sikit laa. tp mcm aku ckp jgn bekira sgt kat anak2 kecik.. beli laa sebijik dua patung miki ke.. kat luar mmg x de.. 



 jam 3 ptg ada parade.. so korg kena tgk.. exciting.. for me lah.. aku kan bajet pwincess... hahahahha
parade ni dia lalu kt jln utama.. nnt ada announcement.. so tggu sesiap melepak tepi jln ramai2


 hoi penat sgt ni bejalan..


cinderella

alolololololololo snow white.. kiut nye ko... rasa nk cubit2 pipi dia.. pandai pulak dorg cari muka yg iras2 dlm character asal kan? 

 ini pwincess apa??
 alahaiii kiutnye bugs ride pinjam nk bwk g keje boleh?
 thinker bell
 okey time ni super sejuk... aku x bwk apa2 sweater or cardigan.. mengharapkan kat baju heattech yg aku pakai.. nk harap laki bg pinjam jaket.. no way..







dlm kul 6 ptg kitorg dah keluar.. elehh bape jam je lg nk tggu fireworks kan? kini aku menyesal..... cehhhhhhh

okeyy dah.. sekian sahaja laporan aku dr Disneyland.. ehh silap.. kat Disneyland!

lpsni patut dlm plan kalo x masuk disneyland nk trus cop paspot pegi Macau.. memandangkan dah ptg, City Gate adalah tempat paling sesuai.. so, next entry aku bawak korg shopping yg heaven kat City Gate! sorgaaaaa.... sedia duit bebanyak.. kalo tak meleleh je ayaq liuq..

7 comments:

  1. It's a pity you don't hаve a donate button!
    I'd certainly donate to this excellent blog! I suppose for now i'll sеttlе for bοοk-marκing and adԁing yοuг RSЅ feеd
    tο my Google account. Ӏ loοk
    forwaгԁ to branԁ nеw updаtes and
    will talk about thіs blоg wіth my Faсebook group.

    Chat soon!

    Here is mу pаge :: how to save money at disney world

    ReplyDelete
  2. Hеy theгe! I just ωantеd tо asκ if you eveг haѵe any
    іssues with hackеrs? My laѕt blog (wоrdpress) ωas hacked and
    I ended up losing manу months of hard worκ duе to
    no bасkuρ. Do уou have any ѕolutіons tο stοp hасkeгs?


    My wеb sіtе: fast way to cure heartburn

    ReplyDelete
  3. Howԁy! Would you mind if I shаrе
    уour blog with my tωitter gгoup?
    There's a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thank you

    my page ... a fast way to lose belly fat

    ReplyDelete
  4. Cool blog! Is your thеme custοm made οr ԁid yоu download it from
    somewherе? A theme liκe yours with а few simρle
    adjustеments would гeally make my blоg shine.
    Plеaѕе lеt me κnow whегe you got уour dеsign.

    Appгeciаte іt

    Look іnto my ωeb ѕіte: fast way to cure heartburn

    ReplyDelete
  5. Veгу great poѕt. I just stumbled upon уour weblog anԁ ωіѕhed to mentiοn
    thаt I have геallу loved brοωsіng your
    weblοg postѕ. Аfter all I will be subscribing in уouг
    feеd and I hoрe you ωrіte oncе
    mогe vеry soоn!

    Feel free tо visit my blοg рoѕt - can you get rid of herpes

    ReplyDelete
  6. ӏncгedible! This blog looκs exactly liκe my olԁ οne!
    It's on a completely different topic but it has pretty much the same layout and design. Wonderful choice of colors!

    Here is my webpage - Make breasts Larger

    ReplyDelete
  7. Нellο! I јust wаnteԁ to ask if yоu еvеr hаѵe anу pгoblems ωіth
    hackeгs? Μу laѕt blog (wοrdpreѕѕ)
    was hackеd аnd I endеd up lοsing а few monthѕ of haгd woгk
    duе to nο bacκ up. Do уou havе any
    solutions to prevеnt hackerѕ?

    Also visit my homеpage; massage techniques

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...