Thursday, September 8, 2011

bubur ayam = megi ayam

kan aku ckp nk demam kan..
yuppss balik2 rumah mmg demam gilerrsss kau... nk bukak gate pon x larat menggigil2 mcm org kena parkinson..
sampai2 trus mandi.. sumpah terasa sampai tulang.. sejuk nak mampos..
terus baring atas katil, selimut tebal2.. no kipas apatah lagi ekon.. ewaahhhh
siap pakai stokin ngn sweater kasik panas kononye.. tapi apahal x peluuh2.. jenuh aku tunggu nk peluh semakin sejuk adalah.. ini kompem demam bukan main2 bukan saja2 nk manja2 lagi dah... kompem demam betul ni! ehh ada ke demam memain? ada2.. tgk laki je jd demam sbb malas nk masak, malas kemas rumah.. hahahahaha boleh gitu?

okey, jadi bila demam tu, biasalah memerintah laa kan.. dr bilik jerit "b.. nak itu, nk ini.." ehh kau jerit ada pulak tenaga? tak mcm org sakit pon... huahuahuahua tetiba tersedar suara buat2 serak sikit, selow2 sket... hihihihihi  >___<
"b.. org lapar.. nk mkn bubur ayam mekdi lah.. x lalu ni"..
ehh dr bilik still dgr tivi tukar2 siaran bola lah, katun lah, kpop lah.. dlm hati ni dia x keluar ke beli bubur? ".. so tetido
entah pukul berapa...
"yang, bangun.. makan!"
atas meja dlm mangkuk.. ada.....










meggi perasa ayam!
siap tabur bawang goreng, potongkn cili padi.. ko mampu?? T_______________________T

"org nk bubur ayam, bukan meggi ayam"
"ehh sama lah tu, perasa ayam.. mkn megi nnt cpt peluh sbb panas2.. nnt jap cili padi ni haa.. kang panas badan cpt kuar peluh.. bubur mkn x bepeluh.. kang lmbat sihat.. ai nk yu cepat sehat"
yelah.. ko nk bagi aku mati cepat kan kan kan...

okey, now korang nak suruh aku gembira ke, menangis???? T_________T aku pilih sumpahan dlm hati... raya taun dpn aku mintak ampun lagi... huaahuaaaaa

1 comment:

  1. maggi ayam pun sedap dik..akak lak yg terliur..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...